tiistai 30. lokakuuta 2012

"I am my hair" - hiusidolina Lady Gaga

Tämä nainen ei juuri esittelyjä kaipaa. Mielettömänä laulaja-lauluntekijänä tunnettu Gaga tunnetaan myös
upeista ja erikoisista asuvalinnoistaan - ja tietysti myös kampauksistaan. Tässä niistä muutamia:

stylebistro.com
hairboutique.com
buzzfeed.com
isatrends.at
coolspotters.com
sportsmediamasters.com
new-hairstyles.com
themost10.com
stealthestyle.com
nytimes.com
fashion-stylist.net
last.fm
homorazzi.com
vain.com
live.longhill.org.uk
danasdirt.com
hitfix.com
celebwigs.com
cooldudereal.blogspot.com
dthairstyle.com
ladygaga.glooce.com
hairstylechannels.com
new-hairstyles.org
metro.co.uk
blog.girlybubble.com
Jos joku uskaltaa, niin Lady Gaga. Aika hurjia vetoja, vaikka löytyi tuolta muutama ihan sellainenkin tukkatyyli, jota voisi joskus omaan päähän testata... ;)

sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Viikonlopun kilometripostaus

Tänä viikonloppuna on tapahtunut paljon kaikenlaista. :) Lauantaina kävin kotikotona, kun kaksi siskoani tuli myös sinne eri puolilta Suomea. Oli aika hauskaa, kun istuimme juttelemassa olohuoneessa, kun yhtäkkiä pikkusiskoni poikakaveri huutelee, että löysi ulkoa ison kissan ja ilmestyy sisälle jonkun vieraan katin kanssa. Kisu sitten oli meillä varmaan pari tuntia sisällä ja otti torkut pöydällä iskän rojujen päällä, kuten kuvasta näkyy. :D


Emme tiedä, onko kissalla omistajaa vai onko se hylätty. Samaten parinkymmenen kilometrin päähän kotikotoani eli nykyiseen pihapiiriini on ilmestynyt viime aikoina tällainen aivan älyttömän hellyydenkipeä oranssi surkeasti naukuva tapaus. Tämänkään omistajasta ei ole tietoa. Suututtaa tosi paljon sellaiset ihmiset, jotka hylkää kissansa syksyn tullen. Toivon todella, että molemmilla kissoilla on kuitenkin jossain rakastava koti ja mahdollisuus päästä lämpimään. Tuolla oli hei -16 astetta pakkasta perjantain ja lauantain välisenä yönä! :(


Kuka voisi hylätä tällaisen? :(


Kuten kissakuvista näkyy, täällä tosiaan on ihan kunnon talvi. Nappasin pari kuvaa talomme pihapiiristä. :)




Lauantai-iltana vietin aikaa pikkusiskoni, tämän poikaystävän ja Jannen kanssa kotosalla. Kuvassa minä ja ihana pikkusysteri. <3


Tänään mun auto, Volverine, sai talvikengät alleen. (Onhan normaalia keksiä autolleen nimi ja päättää myös sen sukupuoli? Volverine on ehdottomasti tyttö! ;) ) Janne vaihtoi kolme rengasta mun toimiessa assarina. Viimeisen vaihdettavan pyörän kohdalla sitten tulikin Jannen mielestä mun vuoro ja tässä vähän todistusaineistoa:


Ihan itse siis sain vaihdettua ekan kerran elämässäni Volverinelle uuden kengän. :D Huomatkaa mun übertyylikäs asu, johon kuului muun muassa discopalloksi nimetty pipo, ilmaiseksi saatu superlämmin untuvatakki (jonka sain, koska untuvat tulee ulos kankaan läpi), säärystimet farkkuleggareiden päällä ja liian isot sormikkaat. :D


Keskityin myös tänään taiteilemaan tällaisen pikku-ukkelin lumesta. Onhan se vielä päälle kakskymppisenäkin sallittua innostua lumiukoista? :D


Tänään on myös vaalipäivä, kuten moni varmasti tiesikin. Kävin itsekin kantamassa korteni kekoon. Ei ole lupaa valittaa, jos jättää äänioikeutensa käyttämättä!


Viikonlopun aikana tuli myös muun muassa leikittyä isosiskon lasten kanssa, leikattua kahdet hiukset, syötyä äitin tekemiä namiruokia ja nukuttua pitkään. Nyt sunnuntai-illan rentoilua ja vaalitulosten jännittämistä! :)

perjantai 26. lokakuuta 2012

Lyhyen hiuksen kiharakampaus

Tein tässä taannoin serkkuni polkkatukkaan vähän kiharaa ja lettiä. :)





Miltä näyttää? :)

torstai 25. lokakuuta 2012

7 hiusmyyttiä - totta vai tarua?

Parturi-kampaajan työssä kuulee monenlaisia uskomuksia asiakkaiden suusta. Nyt paljastan totuuden seitsemästä hiusmyytistä.

Hiukset kasvavat latvoista.
TARUA. Hiukset kasvavat päänahassa (eli parturikielellä hiuspohjassa) sijaitsevista hiustupista. Hiusten pidemmäksi kasvaminen näkyy toki latvoissa siten, että latvat esimerkiksi leukaan ulottuvassa tukassa alkavat vähitellen lähestyä kohti olkapäitä. Kuitenkin hiusten kasvamisen voi hahmottaa helpommin, kun ajattelee värjättyjen hiusten tyvikasvua: esimerkiksi vaalennetussa hiuksessa oma tumma tyvi näkyy kuukauden kuluttua tummana "kerroksena" lähellä hiuspohjaa (katso kuva alla).

vuodatus.net
Kaupan väreillä itse tehden saa saman lopputuloksen kuin kampaajan tuolissa.
ENEMMÄN TARUA KUIN TOTTA. Jos kaupan hiusvärin ostaja on tietoinen esimerkiksi hiuksen tummuusasteista, sävyistä, värien taittamisesta ja vastaväreillä pelaamisesta, on todennäköistä, että hän saa tehtyä itse itselleen hyvän värin. Tavallinen hiusasioihin perehtymätön kuluttaja kuitenkin yleensä olettaa, että hän voi ostaa kaupasta hiusvärin, levittää sen hiuksiinsa ja siten saada samanlaiset hiukset kuin purkin kuvassa. Lähes koskaan näin ei kuitenkaan käy. Pahimmillaan hiukset tulevat vihreiksi, menevät todella huonoon kuntoon tai jopa katkeavat. Suosittelen menemään aina värjättäväksi ammattilaiselle, koska heillä on tietotaito, jota kuluttajalla harvemmin on.

Värinpoistolla saa esiin värjättyjen hiusten alta oman luonnollisen hiusvärin takaisin.
TARUA. Värinpoistolla tarkoitetaan toimenpidettä, jossa hiuksesta poistetaan sekä värjäyksien, että oman luonnollisen hiusvärin väripigmenttiä. Hiuksesta tulee värinpoistossa vaaleampi kuin lähtötilanteessa (=vähäpigmenttisempi) eikä siis omaa luonnollista hiusväriä voi enää sillä saavuttaa. Jos olet siis värjännyt esimerkiksi vaaleanruskeat hiuksesi tummanruskeiksi ja teet värinpoiston, niin hiuksista ei tule enää samanlaiset vaaleanruskeat kuin mitä sinulla aiemmin oli vaan (värinpoiston voimakkuudesta ja vaikutusajasta riippuen) oranssihtavat tai kellertävät vaaleat.

Hiustenpidennyksiä ei saa pestä rakennepaikkaavilla eli korjaavilla tuotteilla.
TOTTA. Hiustenpidennykset on pinnoitettu, joten rakennepaikkaavat tuotteet pureutuvat tähän pinnoitukseen siten, että pidennyksistä tulee huonompikuntoiset ja takkuun menevät. Hiustenpidennyksiä kannattaa siis aina pestä mielellään värjätylle hiukselle tarkoitetuilla, kosteuttavilla tai silottavilla tuotteilla.

livescience.com
Sivusiiliä ei kannata leikata, vaikka mieli tekisi, koska sen takaisin kasvattaminen on niin tuskallinen prosessi. ENEMMÄN TARUA KUIN TOTTA. Jos haluaa leikkauttaa hiuksiinsa sivusiilin, niin mielestäni on fiksumpaa toteuttaa haaveensa kuin jossitella, että mitä sitten, jos joskus puolen vuoden päästä kyllästynkin siihen ja harmittaa. Eikö sitten puolen vuoden päästä harmita, kun on ollut sillä samalla vanhalla sivusiilittömällä tukalla koko ajan ja kaivannut muutosta? On totta, että siilistä pitkäksi kasvattaminen on todella pitkä prosessi, mutta voihan sitä aina helpottaa laitattamalla siiliin (kun se on kasvanut muutaman sentin mittaiseksi) pidennykset kasvattamisen ajaksi.

Alle 16-vuotiaille ei suositella hiusten värjäämistä.
TOTTA. Monet hiusvärit sisältävät aineita, joita ei suositella alle 16-vuotiaille suuren allergiariskin vuoksi. Nuorena värjääminen lisää altistumista voimakkaasti herkistäville aineille. Jos kuitenkin välttämättä haluaa teini-ikäisenä värjätä, suosittelen mielummin raidoittamista kampaajalla, koska siinä värimassa ei joudu kosketuksiin hiuspohjan kanssa. Aihe on nyt hyvin ajankohtainen, koska marraskuun alusta kaikissa kaupoissa myytäissä väreissä pitää olla merkinnät, ettei tuotetta ole tarkoitettu alle 16-vuotiaalle.

On outoa, että hiusten seasta päänahasta löytyy pyörteitä.
TARUA. Pyörteellä tarkoitetaan hiusten kasvusuuntaa eli sitä asentoa, jossa hius kasvaa ulos hiuspohjasta. Niitä löytyy jokaiselta ihmiseltä ainakin yksi, joillakuilla niitä on jopa 4-5. Useimmiten pyörteitä on otsalla, takaraivolla tai niskassa. Ei siis kannata mitenkään säikähtää, jos bongaa päästään pyörteen, koska se on enemmän kuin normaalia. (Etsi pyörylä myös alla olevasta kuvasta!)

hairstylestars.com

keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Kääpiö-Hanna

Tänään oli kiva ja varsin mielenkiintoinen päivä työssäoppimassa: 9 tuntia ja 2 asiakasta (eka 5, toinen 4 tuntia). Ensin sain poistaa urakalla rastottuneita sinettipidennyksiä ja sitten värjäillä tyveä, joka jostain kumman syystä halusi vaalentumisen sijaan muuttua kuparin väriseksi. Hiukset on kyllä jännä juttu, ne toimivat sääntöjen mukaisesti, mutta ne lukuisat poikkeukset, joiden pitäisi vahvistaa näitä sääntöjä, aiheuttavat toisinaan kampaajaopiskelijalle lähestulkoon harmaita hiuksia. ;)

Päivän asu näytti tältä:



Paita Citymarket, liivi kirppikseltä (alunperin KappAhl), leggarit JC, kengät kirppikseltä (Warp).

Postauksen otsikko juontaa juurensa tästä seuraavasta kuvasta, jokainen voi vain miettiä, että miksi... :D


En olekaan tainnut blogissa vielä edes mainita, että olen muuttanut uuteen osoitteeseen tässä hiljattain. :) Uusi "kämppä" on valtava kaksikerroksinen omakotitalo 1920-luvulta. Minä ja poikakaverini Janne asumme siis talon yläkerrassa ja alakerta on jaettu kahteen muuhun talouteen, Jannen äidin sekä tädin ja tämän miehen. Tässä on kaikin puolin mukava asustaa. Valitettavasti emme kuitenkaan ole ainoita, jotka viihtyvät sisällä lämpimässä...

*LUKKIKAMMOISILLE VAROITUS*


Sellaisia pikkukavereita vilistää täällä ihan päivittäin. Minä sydämetön mielelläni liiskaisin nuo kanssaeläjät, mutta Janne haluaa kantaa ne pihalle... Ihan kuin ne siellä sitten pysyisivät! Onneksi en kuitenkaan pelkää lukkeja paljon, vaikka tajuttoman hämähäkkifobian omistankin, nuo kun ovat vähän sellaisia reppanoita pitkien kömpelöiden jalkojensa kanssa.

*LUKKIKAMMOISET VOIVAT AVATA SILMÄT*

Huomenna sitten taas pitkästä aikaa pirteänä kouluun, nyt hiukan BB:tä ja sitten unta palloon. :)

tiistai 23. lokakuuta 2012

Tartu mikkiiiiiiin!!!

Mehän tartuttiin tänä iltana työporukalla! :D Oltiin siis Tampereella Tartu mikkiin -ohjelman kuvauksissa yleisön roolissa. Itse olen tässä kärsinyt pari päivää kovista niska- ja pääkivuista ja tuonne matkalla mietinkin, että mitähän oikein mahtaa tulla koko hommasta. Tykyttävä migreeni, pauhaava musiikki ja välkkyvät valot kun ei ole ehkä se paras mahdollinen yhdistelmä. Yllättävää kyllä, yleisössä bailaaminen ja taputtaminen taisivat jotenkin vetreyttää niskajumia ja nyt on olo paljon parempi! Puhumattakaan siitä onnellisesta typerästä hymystä, joka koristaa tällä hetkellä tämän tytön kasvoja ulottuen korvasta toiseen. :D

(Kuva lainattu pomon fb:stä ;) )
Todistusaineistona ylläoleva kuva, joka on otettu ennen Hintsasen ja kumppanien saapumista. Tuolla minä näyn ison mustan tukkani kanssa takarivissä! ;D Ei voi kyllä muuta sanoa, kuin että ihan mahtavaa. Mahtava fiilis, mahtavia esiintyjiä, mahtavaa musiikkia, mahtavaa joulutunnelmaa (jep, joulu!)... Mun ensimmäinen kerta tv:ssä ja mikäli se musta yhtään riippuu, niin ei todellakaan viimeinen!

Tällaista oli päällä:



Mekko kirppikseltä, alunperin H&M, bolero Pieces, vyö Glitter, sukkikset Seppälä & kengät Zalando.


Kiiltävä nassu kuuman studion ja meiningin aiheuttamaa. ;)

Ja sitten (*rumpujen pärinää*) :


Se on nimmari. Se on Jarkko Aholan nimmari. Ja siinä on sydän, ihan tuossa J-kirjaimen "sisässä" ympyröitynä. Ja hei, sydän ei oo mikään mun näköharha vaan Jarkko ihan itse sanoi tekevänsä siihen sellaisen. ;) Olen rakastunut. <3

PS. Ja ohjelmahan tulee tosiaan tv:stä ulos vasta kahden kuukauden kuluttua, perjantaina 21.12. Muistuttelen tästä kyllä vielä blogissa, kun ollaan lähempänä h-hetkeä. :)

PPS. Jyrki69, rakastan kyllä suakin edelleen... Mutta tänään ajattelen vain Jarkkoa. <3