keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Farkkupaidan uusi elämä

Ostin tänään kirppikseltä farkkupaidan (1,5 euroa), koska halusin tuunata siitä itselleni liivin. Voin heti aluksi kertoa olevani toivoton tunari käsitöissä ja varsinkaan neula ja lanka eivät suostu kanssani yhteistyöhön.


Tiesin haluavani liiviini valkoista pitsiä, joten ostin myös paidan (2 euroa), jonka kauluksessa sitä oli juuri sopivasti tarkoitukseeni.


Käytin tuunauksessa apuvälineinäni saksia, tekstiililiimaa ja raastinrautaa. Raastin tosin osoittautui turhaksi, koska se ei raastanut farkkua toivomallani tavalla, minkä uskoisin johtuneen siitä, että materiaali oli liian pehmeää työstettäväksi. Hylkäsin siis lopulta raastamissuunnitelmat ja päädyin leikkaamaan paidan boleromittaiseksi. Irrotin myös hihat. Leikkasin ja liimasin pitsit sekä kiinnitin vielä eräistä vanhoista kengistäni irroittamiani niittejä liiviin. Tässä lopputulos:




Saa nähdä, kuinka nopeasti viimeistelemätön helma lähtee purkautumaan. Pienet roikkuvat langat sopisivat kyllä tyyliin kivasti, että ehkä asiasta ei heti muodostu ongelmaa. Mitäs mieltä olette liivistäni? :)

4 kommenttia:

  1. Onpa ihana liivi! :o Tohon meni vaan 3,50 €, uusi liivi kaupassa ois varmaan maksanut n.20-30 €....

    VastaaPoista
  2. Ihana, oisit jättäny pitkäks nii ois ollu päheempi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Piti tosiaan jättää alunperin pitkäksi, mutta kun epäonnistuneesti raastoin sitä etupuolta, siitä tuli niin törkeän näköinen, että oli melkein pakko lyhentää. :P

      Poista